Olej z awokado otrzymywany jest z najdorodniejszych owoców metodą. Tłoczenia na zimno.
Kusi nadzwyczaj bogatym aromatem i łagodnym owocowym smakiem.
Wspaniałe podkreśla smak potraw przygotowywanych na zimno , zwłaszcza sałatek, surówek, dipow, sosów i pikantnych past.
Składniki : olej z awokado tłoczony na zimno, mieszanina przeciwutleniaczy.
moja opinia :
Kolor ma ciemno zielony, zapach taki trochę kwaskawy - octowy nie przeszkadza a w surowce zapach z czasem nie jest wyczuwalny. Smak jak dla mnie to orzechowy zmienia on smak potrawy jeżeli wcześniej przygotowywaliśmy potrawę z innym olejem.
Kolor ma ciemno zielony, zapach taki trochę kwaskawy - octowy nie przeszkadza a w surowce zapach z czasem nie jest wyczuwalny. Smak jak dla mnie to orzechowy zmienia on smak potrawy jeżeli wcześniej przygotowywaliśmy potrawę z innym olejem.
Mąż i dzieci nawet nie wyczuły że w ich ulubionej sałatce jest sos z innym olejem niż zwykle.

Jednym zdaniem wyjątkowy intensywny smak. Świetnie podkreśla smak każdej potrawy.
Firma Oleofarm posiada bardzo szeroką linię olejów wytłaczanych na
zimno, zwaną Oleje Świata, które polecane są do podawania na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz